通訊員 張怡婷

近年來,臨渭區從破解基層理論宣講“誰來講、講什么、在哪講”等重點難點問題入手,構建隊伍、內容、陣地、方法“四提升”基層理論宣講體系,打通理論進基層“最后一公里”。

臨渭區結合區內重點工作,抽調各類先進典型及理論骨干,先后成立臨渭標桿宣講團、十九大精神宣講團、扶志扶智宣講團、掃黑除惡專項斗爭宣講團等9個宣講團體,深入全區各界開展主題宣講400余場,受眾達10余萬人次。創新建立“臨渭小喇叭”基層宣講隊伍。由全區342個村(社區)組建“臨渭小喇叭”基層宣講隊伍,通過配發宣講設備、政策錄音、宣傳手冊、宣傳隊服等物品,建立起基層理論宣傳小分隊,為廣大群眾上門送政策、送點子、送服務;持續壯大專業理論宣講人才隊伍。以黨校骨干教師為宣講隊伍核心,不斷把農業、司法、信訪、民生等各戰線上的優秀理論人才納入宣講隊伍中來,發現、培養了一批具備專業知識技能的優秀基層宣講員,不斷提高理論宣講的針對性,形成了覆蓋各行業領域、專兼結合的理論宣講隊伍。

轉載自渭南新聞網